Čerstvé domácí vaječné těstoviny

24 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
349 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí, uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.
  • 2
    Těsto vyválíme na pomoučeném vále válečkem na plát silný asi 1-2 mm (podle druhu těstovin). Poté ho nakrájíme na požadované tvary, zpracujeme podle potřeby. Domácí těstoviny vaříme ve větším množství vody asi 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.