Čerstvé domácí vaječné těstoviny
24 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
4 g
Cukr
349 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou smícháme se solí, uděláme do ni důlek, do kterého dáme 2 celá vejce a 3 vaječné žloutky. Postupně je vidličkou zašleháváme, až se uplně s moukou spojí. Hrudku těsta dáme na pomoučený vál a rukama těsto důkladně uhněteme - nesmí se lepit. Trvá to přibližně 7-10 minut. Uhnětené těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladničky na několik hodin odležet.
- 2Těsto vyválíme na pomoučeném vále válečkem na plát silný asi 1-2 mm (podle druhu těstovin). Poté ho nakrájíme na požadované tvary, zpracujeme podle potřeby. Domácí těstoviny vaříme ve větším množství vody asi 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.