Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína

14 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem.
  • 2
    Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.