Čerstvé fíky s omáčkou z červeného vína
14 min.
Ingredience
- 4kusyFíky čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaHřebíček
- 1lžičkaSolamyl
- 2lžíceVoda pitná
- 50mililitrůVíno portské
- 0,25litrVíno červené
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Víno s nastrouhanou citronovou kůrou přivedeme k varu, přidáme skořici, cukr a hřebíček. Škrob rozmícháme s vodou a přilijeme k vroucímu vínu. Omáčku krátce povaříme a odstavíme. Ochutíme ji portským vínem.
- 2Fíky omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky, kde je necháme chvíli prohřát. Pak je upravíme na misky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.