Čerstvé kořeněné brusinky naložené ve víně
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrusinky
- 350gramůCukr krystal
- 1kusSkořice celá
- 2kusyHřebíček
- 2decilitryVíno bílé
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
8Postup přípravy
- 1Brusinky přebereme, očistíme a důkladně propláchneme vodou. Poté je rozdělíme do sklenic střídavě s vrstvou cukru. Do každé skleničky přidáme kousek skořice, hřebíček a 1 kolečko citronu. Zalijeme vínem a zavíčkujeme.
- 2Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.