Čerstvé meruňky smažené v těstíčku
23 min.
Ingredience
- 600gramůMeruňky
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůOlej rostlinný
- Na obalení
- 70gramůCukr moučkový
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- Na těstíčko
- 250gramůMouka polohrubá
- 70mililitrůVíno bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Očištěné meruňky rozpůlíme, vypeckujeme, obalíme v hladké mouce a namáčíme v těstíčku.
- 2Meruňky usmažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.
- 3Těstíčko připravíme smícháním polohrubé mouky s rozšlehanými vejci, solí, smetanou a vínem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.