Čerstvé višně naložené v rumu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
4 g
Cukr
129 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru.
  • 2
    Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 7. 2015
Čerstvé višně naložené v rumu
Višně nakládám každým rokem. Buď do vodky nebo rumu. Dá se přidat i kousek celé skořice a hřebíček, jen nepřehánět. Parádní záležitost na různé dozdobení dezertů, ale hlavně nám chutnají s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.