Čerstvé višně naložené v rumu
30 min.
Ingredience
- 3kilogramyVišně
- 1,3kilogramyCukr krystal
- 0,75litrRum
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
139 g
Vláknina
4 g
Cukr
129 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé višně přebereme, stopky odstřihneme na čtvrtinu, na sítu propláchneme a necháme okapat. Rozdělíme do čistých sklenic a průběžně prokládáme vrstvami cukru.
- 2Potom zalijeme rumem tak, aby ovoce bylo zcela ponořené. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a chladném místě až do konzumace.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 7. 2015
Čerstvé višně naložené v rumu
Višně nakládám každým rokem. Buď do vodky nebo rumu. Dá se přidat i kousek celé skořice a hřebíček, jen nepřehánět. Parádní záležitost na různé dozdobení dezertů, ale hlavně nám chutnají s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.