Čerstvý ananas s mascarpone, kokosovým mlékem a malinovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 1kusAnanas
- 250gramůMascarpone
- 250mililitrůMléko kokosové
- 6lžicCukr moučkový
- 0,5kilogramMaliny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Na krém smícháme mascarpone se 3 lžícemi cukru a zlehka vymícháme do hladké konzistence.
- 2Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme 4 lžíce cukru a krátce povaříme. Poté propasírujeme přes cedník a vzniklou dřeň necháme chladit 10-15min v lednici.
- 3Ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kokosové mléko smícháme se zbytkem cukru.
- 4Na talíře naskládáme postupně na sebe vždy cca 5-6 plátků ananasu, proložíme krémem, kolem opatrně nalijeme sladké mléko a do něj malinovou dřeň. Můžeme dozdobit snítkou máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.