Čerstvý ananas s mascarpone, kokosovým mlékem a malinovou omáčkou

20 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na krém smícháme mascarpone se 3 lžícemi cukru a zlehka vymícháme do hladké konzistence.
  • 2
    Maliny nasypeme do kastrůlku, přidáme 4 lžíce cukru a krátce povaříme. Poté propasírujeme přes cedník a vzniklou dřeň necháme chladit 10-15min v lednici.
  • 3
    Ananas oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kokosové mléko smícháme se zbytkem cukru.
  • 4
    Na talíře naskládáme postupně na sebe vždy cca 5-6 plátků ananasu, proložíme krémem, kolem opatrně nalijeme sladké mléko a do něj malinovou dřeň. Můžeme dozdobit snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.