Čerstvý kopr naložený v soli

25 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
27 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Vápník
133 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý kopr dobře propláchneme vodou, pokrájíme na malé kousky a osolíme cca 80 g soli. Důkladně promícháme, namačkáme do sklenice a zasypeme zbytkem soli.
  • 2
    Sklenici převážeme dvojitým celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 4. 10. 2015
Čerstvý kopr naložený v soli
Čerstvý kopr ze zahrádky taky nakládám do soli, tak můžu recept doporučit. Samozřejmě má jinou chuť než sterilovaný a taky jinou, než např. zmražený. Nakládám i jiné natě a vždy tak nějak pro jistotu dávám spíš o malinko více soli než méně. Vlastním kuchařku o konzervování a tam je uvedeno 150 g soli na 500 g kopru nebo jiných natí, ale dávám tak 120 g. Sklenice překryju potravinářskou fólií a dám kovové šroubovací víčka. Skladuji v chladu, mám studený sklep. Využívám spíš menší skleničky a pak při přípravě jídla nesolím, případně až nakonec pokud je třeba. Kopr je opravdu dost slaný, tak pozor na to!