Červená holandská omáčka s tymiánem
35 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPepř cayenský
- 20gramůTymián čerstvý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 120mililitrůVíno červené
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme na mírném plameni a metličkou do něj vmícháme rajský protlak, zahřátý na pokojovou teplotu. Přidáme lístky tymiánu. Žloutky s červeným vínem ušleháme ve vodní lázni a pomalu, za stálého míchání, přiléváme máslo s rajským protlakem. Omáčku dochutíme solí, kaeynským pepřem a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.