Červená kari pasta

10 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
  • 2
    V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
  • 3
    Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.