Červená kari pasta
10 min.
Ingredience
- 15kusůChilli paprička
- 1kusGalgan
- 5kusůKafirové listy
- 4kusyŠalotka
- 6kusůKoriandr celý
- 2kusyCitronová tráva
- 5stroužkůČesnek
- 2lžičkyKrevetová pasta
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Paprikové lusky odřízneme od stopky, podélně rozřízneme, odstraníme jádra a na 2 minuty ponoříme do horké vody, aby změkly. Poté papriky nahrubo nasekáme.
- 2V mixéru zpracujeme chilli papričky, voňatku citrónovou, galgán a kaffirové listy na homogenní pastu. Přidáme česnek, šalotku, koriandr kořen (i pražený mletý) a garnátovou pastu. V případě, že se suroviny nespojí do husté pasty, si pomůžeme trochou rostlinného oleje.
- 3Hotovou pastu můžeme ihned upotřebit nebo ji uchováváme ve vzduchotěsné nádobě v lednici (vydrží 2 týdny) nebo v mrazáku (vydrží 2 měsíce).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.