Červená řepa s mrkví a křenem
15 min.
Ingredience
- 150gramůČervená řepa
- 30gramůKřen
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMrkev kořen
- 500gramůJogurt bílý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaOmáčka sojová světlá
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu si oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Křen použijeme čerstvý a nastrouháme jej najemno. Zeleninu spolu promícháme, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou.
- 2Do bílého jogurtu vlijeme sojovou omáčku, panenský olej, rozmícháme a nalijeme na salát. Znovu promícháme a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.