Červená vepřová pečeně
135 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 6lžicOmáčka sójová
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika oranžová
- 4lžíceCukr moučkový
- 2lžíceOcet vinný červený
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sherry, sójovou omáčku, směs pěti koření, zázvor a rozdrcený česnek. Směsí přelijeme očištěné maso, které jsme vložili do mísy, zakryjeme a necháme marinovat 1 hodinu.
- 2Troubu předehřejeme na 190 stupňů, maso vyjmeme z marinády a marinádu uschováme. Maso vložíme do pekáče a pečeme 60 minut, občas potíráme marinádou.
- 3Rozpůlíme papriky, zbavíme je semínek a každou polovinu rozkrojíme na tři stejné díly. V jiném pekáči je upečeme vedle masa, cca 30 minut.
- 4V mezičase dáme po pánve vinný ocet, moučkový cukr a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme plamen a vaříme, aby se ze směsi stal sirup.
- 5Upečené vepřové maso potřeme cukrovým sirupem. Necháme stát 5 minut, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou paprikou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.