Červená vepřová pečeně

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme sherry, sójovou omáčku, směs pěti koření, zázvor a rozdrcený česnek. Směsí přelijeme očištěné maso, které jsme vložili do mísy, zakryjeme a necháme marinovat 1 hodinu.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů, maso vyjmeme z marinády a marinádu uschováme. Maso vložíme do pekáče a pečeme 60 minut, občas potíráme marinádou.
  • 3
    Rozpůlíme papriky, zbavíme je semínek a každou polovinu rozkrojíme na tři stejné díly. V jiném pekáči je upečeme vedle masa, cca 30 minut.
  • 4
    V mezičase dáme po pánve vinný ocet, moučkový cukr a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvýšíme plamen a vaříme, aby se ze směsi stal sirup.
  • 5
    Upečené vepřové maso potřeme cukrovým sirupem. Necháme stát 5 minut, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou paprikou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.