Červené a bílé krevety se zeleninou
20 min.

Ingredience
- 1lžíceOmáčka sójová
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 170gramůHrášek
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaChilli omáčka
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 2hrnkyOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1915 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
202 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.
- 2Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.
- 3Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
- 4Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.
- 5Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.