Červené a bílé krevety se zeleninou

20 min.
Čína

Ingredience

    • 1lžíceOmáčka sójová
    • 450gramůKrevety tygří - loupané
    • 1kusVaječný bílek slepičí
    • 170gramůHrášek
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžíceCibulka jarní
    • 1lžičkaZázvor celý
    • 1lžíceVíno rýžové čínské
    • 1lžičkaChilli omáčka
    • 1špetkaSůl
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 2hrnkyOlej rostlinný
    • 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1915 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
202 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.
  • 2
    Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.
  • 3
    Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
  • 4
    Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.
  • 5
    Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.