Červené kuře s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 2lžíceKari pasta
- 2lžíceGalgan
- 1lžíceTamarindová pasta
- 230gramůBrambory sladké (Batáty)
- 600mililitrůMléko kokosové
- 230gramůRajčata Cherry
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
37 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme prolisovaný česnek, kari pastu, nastrouhaný galgán, tamarindovou pastu, limetové listy a vše opékáme 1 minutu.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky. Vmícháme je spolu s kokosovým mlékem do směsi, přivedeme k varu a vaříme 20 minut na mírném plameni, dokud pokrm nezačne houstnout. Přidáme rozpůlená rajčata, drobně nakrájený koriandr a za občasného promíchání vaříme 5 minut.
- 3Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme s vařenou jasmínovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.