Červené kuře thajské
20 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 2lžíceKari pasta
- 1lžíceTamarindová pasta
- 225gramůBrambory sladké (Batáty)
- 6decilitrůKokosové mléko
- 225gramůRajčata
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 500gramůRýže jasmínová
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
35 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej. Pokrájíme na nudličky kuřecí maso, přidáme do woku a smažíme 5 minut. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, kari pastu, limetkové lístky a tamarind a minutu smažíme.
- 2Sladké brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Přidáme do směsi kokosové mléko a brambory uvedeme do varu. Necháme povařit 20 minut, dokud šťáva nezhoustne. Do směsi přidáme koriandr a pokrájená rajčata a za občasného míchání dusíme 5 minut.
- 3Dáme na talíře a doporučujeme podávat s jasmínovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.