Červené zelí s jablečnou šťávou
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1lžičkaSůl
- 2kusyHrušky
- 3lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyNové koření mleté
- 750mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1kilogramZelí hlávkové červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozpálíme olej a na měsíčky nakrájenou cibuli na něm osmahneme, osolíme.
- 2Hrušky omyjeme, očistíme, překrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřinců a nahrubo nasekáme. Poté je přidáme do kastrolu k cibuli a za stálého míchání dusíme asi 5 minut.
- 3Červené zelí nakrájíme na tenké nudličky, přidáme do kastrolu a smícháme s cibulovo-hruškovou směsí. Nakonec přidáme třtinový cukr, nové koření, přelijeme jablečnou šťávou a za občasného míchání dusíme asi 120 minut.
- 4Poté ihned podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.