Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku očistíme, několik svrchních lístků odstraníme a seřízneme tvrdý konec. Podélně rozpůlíme a krátce podusíme ve víně. Přilijeme smetanu a přidáme část rozmačkané gorgonzoly. Nakonec přisypeme překrojené vlašské ořechy.
  • 2
    Pomeranče omyjeme, oloupeme, odstraníme vnitřní bílou slupku a dužinu pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve větší pánvi přepustíme máslo, sraženinu odstraníme a přisypeme cukr. Pomerančová kolečka krátce prohřejeme. Zbylý sýr nasekáme na menší hrudky.
  • 3
    Doprostřed servírovacíh talířů rozdělíme pomeranč, kolečka vyskládáme do tvaru větrníku. Dokola naskládáme čekanku. Vršek i okolí posypeme gorgonzolou a vše přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.