Červený pomeranč s čekankovým salátem, ořechy a gorgonzolou
30 min.
Ingredience
- 4kusyČekanka
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůSýr Gorgonzola
- 50gramůOřechy vlašské
- 4kusyPomeranč červený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čekanku očistíme, několik svrchních lístků odstraníme a seřízneme tvrdý konec. Podélně rozpůlíme a krátce podusíme ve víně. Přilijeme smetanu a přidáme část rozmačkané gorgonzoly. Nakonec přisypeme překrojené vlašské ořechy.
- 2Pomeranče omyjeme, oloupeme, odstraníme vnitřní bílou slupku a dužinu pokrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Ve větší pánvi přepustíme máslo, sraženinu odstraníme a přisypeme cukr. Pomerančová kolečka krátce prohřejeme. Zbylý sýr nasekáme na menší hrudky.
- 3Doprostřed servírovacíh talířů rozdělíme pomeranč, kolečka vyskládáme do tvaru větrníku. Dokola naskládáme čekanku. Vršek i okolí posypeme gorgonzolou a vše přelijeme připravenou omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.