César salát
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusySalát římský
- 60gramůSýr Parmezán
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 120mililitrůOlej olivový
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůŽemle tuková
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.
- 2V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.
- 3Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 7. 1. 2016
César salát
😁😁😁😁😍😍😍😍