Česká polévka z kysaného zelí
35 min.
Ingredience
- 250gramůZelí červené - sterilizované
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 30gramůTuk
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Je-li zelí příliš kyselé tak ho krátce propláchneme, trochu překrájíme, osolíme, okmínujeme a dáme vařit.
- 2Když změkne, rozšleháme vejce ve smetaně s moukou a polévku jí zahustíme. Povaříme 5 minut.
- 3Nazávěr vmícháme kousek tuku nebo másla. Polévku dochutíme špetkou cukru a citrónovou šťávou.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.