České buchty
75 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůDroždí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka polohrubá
- 0,5hrnekCukr krupice
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, cukr, utlučenou vanilku, citronovou kůru a vykynuté droždí. Osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Potom ho pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě. Až těsto vykyne, vyválíme ho, aby bylo asi 1 cm tlusté. Rozřežeme na čtverečky a plníme je nádivkou (maková, povidlová, tvarohová, ovoce). Čtverečky zabalíme a vytvarujeme z nich buchtičky. Na plech je skládáme jednu vedle druhé, každou ze všech stran potřeme máslem, aby šly pak dobře od sebe. I vršek buchet potřeme máslem a dáme péct do červena. Když vychladnou, vyklopíme je a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.