České kynuté lívance

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.