České kynuté lívance
25 min.
Ingredience
- 300gramůMouka polohrubá
- 15gramůDroždí
- 4decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.
- 2V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.