České vdolky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půl šálku mléka mírně zahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.
  • 3
    Lžící nabíráme kousky vykynutého těsta na vál posypaný moukou, vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a dáme opět kynout.
  • 4
    Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.
  • 5
    Potíráme je povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
České vdolky
Uff, vdolky jsem dělala poprvé. I když je tento recept nepřesný, tak se díky mé snaze povedli😋V receptu není doba kynutí - odhadla jsem 35 minut a stačilo:-)dvě lžíce cukru mi přišlo málo, dala jsem jich pět. A oleje 0? Tak ten jsem nalila do hrnce, tak nějak, aby se v něm vdolky do půlky potopily😁A nakonec smažit horní stranou nahoru, opačně mi přišlo, že se skoro ztratil vytvořený důlek😁A zdobím nejraději povidly se zakysanou smetanou:-) Jsou naprosto výborné!!!!