Český houskový knedlík nekynutý

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme hrubou mouku, přimícháme 5 dl vlažného mléka, 3 žloutky a 1 lžičku soli.
  • 2
    Směs důkladně propracujeme. Zpracováváme ho minimálně 10 minut, až tvoří bubliny.
  • 3
    Rohlíky nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut kynout.
  • 4
    Ve větším hrnci si přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Pak je nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.