Český pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3decilitryVoda pitná
    • 50mililitrůMléko - podmáslí
    • 350gramůMouka pšeničná hladká
    • 250gramůMouka žitná bílá
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 2lžičkySůl
    • 1lžičkaKmín drcený
    • 20gramůDroždí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažné vodě rozšleháme podmáslí.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky a posypeme je drceným kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a posypeme ho cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
  • 4
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.