Český pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
100 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 50mililitrůMléko - podmáslí
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 250gramůMouka žitná bílá
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 20gramůDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
2 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažné vodě rozšleháme podmáslí.
- 2Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s podmáslím, na ni přisypeme smíchané oba druhy mouky a posypeme je drceným kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí a posypeme ho cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
- 3Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 4Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.