Česnekové, křenové a cibulové dalamánky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou.
  • 2
    Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě.
  • 3
    Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
  • 4
    Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.