Česnekové, křenové a cibulové dalamánky
80 min.
Ingredience
- Kvásek
- 20gramůDroždí sušené
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- Na plech
- 5lžicOlej stolní
- 5lžicMouka bezlepková
- Těsto
- 400gramůMouka chlebová
- 1lžíceMák - semena
- 1lžíceMléko odtučněné sušené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový
- 1lžíceKřenová pasta - Krenex
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 230°C a plech na pečení vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou.
- 2Připravíme si kvásek - ve vodě rozmícháme droždí a cukr a směs necháme vzejít na teplém místě.
- 3Cibuli, nasekanou nadrobno, orestujeme na lžíci másla dozlatova. Česnek oloupeme a utřeme. Do připraveného, vzkypělého kvásku přimícháme křenovou pastu, utřený česnek, orestovanou cibuli i s výpečkem a bezlepkovou mouku, máslo a olivový olej a sušené mléko. Směs vyšleháme - nejlépe šlehačem do hladkého těsta. Z těsta vytvarujeme bochánky, které urovnáme na připravený plech a nakonec bochánky posypeme mákem a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.
- 4Upečené bochánky podáváme jako běžné pečivo, vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.