Česnekové malé chobotničky

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
14 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    9 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.
  • 2
    Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.
  • 3
    Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.
  • 4
    Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.
  • 5
    Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.