Česnekové malé chobotničky
35 min.
Ingredience
- 9stroužkůČesnek
- 3lžíceBazalka
- 2lžíceTymián čerstvý
- 3lžícePetržel kudrnka
- 2kusyRajčata
- 2kusyFeferony
- 1kilogramChobotnice
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1,5lžičkySůl mořská
- 4kusyBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
14 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 19 stroužků česneku očistíme a drobně posekáme. Omyjeme snítky bylinek: bazalku, tymián a petrželku. Petrželku drobně pokrájíme a odložíme. Omytá rajčata překrojíme na polovinu. Feferonky omyjeme.
- 2Mražené, hodně malé chobotničky jenom dobře promyjeme pod tekoucí vodou, dobře propláchneme, protože jsou už vyčištěné.
- 3Vložíme je do hrnce s mírně rozehřátým olejem a pomalu je zahříváme, až samy pustí vodu.
- 4Jakmile začnou "bublat", přidáme feferonky, česnek a rajčata, celé snítky bazalky a tymiánu. Hrnec zakryjeme alobalem, převážeme ho provázkem a zakryjeme poklicí. Chobotničky necháme dusit ve vlasní šťávě přibližně 15 minut. Měly by při mírné teplotě jen "probublávat". Když jsou chobotničky hotové dochutíme je solí.
- 5Podáváme posypané čestvou petrželkou a s čerstvým křupavým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.