Česnekový toast
14 min.
Ingredience
- 1kusBageta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
519 mg
Cukr
558 mg
Postup přípravy
- 1Plátky bagety rozložíme vedle sebe na plech. V rendlíku rozehřejeme máslo a olej. Česnek oloupeme a prolisujeme, přidáme spolu s bazalkou k máslu. Dusíme asi 10 vteřin, pak ji odstavíme z ohně.
- 2Plech s chlebíčky dáme do trouby předehřáté na 250°C asi na vzdálenost 10 cm od horního zdroje tepla a chlebíčky lehce opečeme.
- 3Plátky chlebíčků obrátíme, potřeme česnekovým máslem a posypeme strouhaným parmazánem. Zapékáme asi 5-7 minut v troubě, až jsou zlatohnědé.
- 4Hotové chlebíčky dáme na mísu a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.