Chalupářské zapékané špagety
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrnekHouby čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 6kusůPaprika zelená
- 6kusůRajčata
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícesádlo
- 2lžíceStrouhanka
- 3lžíceSůl
- 500gramůŠpagety
- 20dekagramůSýr Eidam cihla 40%
- 1baleníHovězí ve vlastní šťávě
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme na kostky nakrájenou papriku a rajčata a necháme podusit( pro usnadnění je možné použít zeleninové lečo). Do směsi přidáme houby a na kostky nakrájené maso z konzervy. Osolíme, okořeníme a necháme prohřát. Mezitím v hrnci v osolené vodě uvaříme špagety - stačí 8 minut. Maso-zeleninovou směs promícháme se špagetami a vysypeme do pekáče vymazaného sádlem a vysypaného strouhankou. Povrch posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.