Chalupářský pivní špíz
25 min.
Ingredience
- 400gramůKabanos
- 120gramůSlanina vepřová
- 200gramůSýr Eidam uzený 45%
- 1kusCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůStrouhanka
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
62 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kabanos a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu a uzený sýr na plátky.
- 2V misce rozšleháme vajíčka s pivem.
- 3Na grilovací jehlu střídavě napichujeme připravený kabanos, cibuli, slaninu a sýr. Vše na jehle k sobě těsně přimáčkneme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vajíčkách a nakonec ve strouhance.
- 4Ve velké pánvi nebo ohnivzdorné míse, případně v pekáči, rozehřejeme olej a špízy na něm smažíme ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.