Chalva selská
15 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 800gramůCukr krupice
- 5decilitrůVoda pitná
- 40gramůSkořice mletá
- 100gramůMandle
- 500gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme krupici a mícháme tak dlouho, až zrůžoví. Přidáme vodu, cukr a rozemleté mandle a mícháme tak dlouho, dokud chalva nezhoustne. Odstavíme z plotny a nalijeme na plech nebo do formy, posypeme skořicí a necháme vychladnout. Potom můžeme krájet na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.