Chalva ze slunečnicových semínek a sezamové pasty

20 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
577 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slunečnice-loupaná semínka nasucho opražíme v teflonové pánvi dozlatova. Pražíme je za stálého míchání pouze 1-5 minut, jakmile začnou zlátnout, odstavíme pánev z plotny. Semínka pak v mixéru rozmixujeme. Med rozehřejeme na 115°C, přidáme sezamovou pastu a pořádně zamícháme, aby se obě suroviny spojily. Pak rychle přimícháme rozmixované slunečnice, vyškrabaná semínka z jednoho vanilkového lusku a na pomaštěném válu pořádně směs prohněteme.
  • 2
    Pak ji zabalíme ji do celofánu a natlačíme ji do malé formy (kruh, ovál), nebo si vytřeme formu olejem a chalvu do formy natlačíme bez celofánu. Poté ji odložíme do chladničky na 5-6 hodin. Před podáváním ji krájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.