Cheesecake drobenkový se slívami
120 min.
Ingredience
- 800gramůSlívy
- 250gramůCukr krupice
- 4lžičkySkořice mletá
- 1litrVoda pitná
- 160gramůMáslo čerstvé
- 5plátkůŽelatina bílá plátky
- 250gramůSýr Ricotta
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSýr krémový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Začneme přípravou slívového pyré. Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Rozpůlíme červené slívy a odstraníme pecky. Půlky slív vložíme řeznou stranou na dno pekáče, posypeme je cukrem ( 50 g )a skořicí ( 2 lžičky ), podlijeme 100 ml vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut doměkka, pak je necháme vychladnout. 12 opečených půlek slív a šťávu z pečení odložíme pro konečné ozdobení dezertu, ostatní půlky rozmixujeme. Nevypínáme troubu.
- 3Konečky prstů zapracováváme máslo do hladké mouky, dokud směs nevypadá jako hrubá strouhanka. Do směsi vmícháme 100 g krupicového cukru a 2 lžičky mleté skořice a poté ji rozložíme na velký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout a rozdrobíme na kousky. Dvě třetiny upečené drobenky nasypeme na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.
- 4Přelijeme 5 plátků želatiny vodou a necháme je změknout.
- 5Prošleháme ricottu, smetanový sýr a 100 gramů krupicového cukru ve velké míse. Nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v zahřáté smetaně. Pak smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a vmícháme do hmoty se smetanovým sýrem. Dohladka prošleháme a do krému vmícháme slívové pyré. Tuto náplň upravíme na drobenkový základ a formu uložíme na celou noc, nebo minimálně na 3 - 4 hodiny do chladničky.
- 6Než budeme servírovat, rozložíme na náplň 12 půlek slív a zakapeme je odloženou slívovou šťávou. Cheesecake nakrájíme na 12 porcí a porce posypeme zbývající drobenkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.