Cheesecake jako ovocný pohár
50 min.
Ingredience
- 2lžíceVodka vanilková Absolut Vanilla
- 12kusůJahody zahradní
- 8kusůOreo sušenky
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 125gramůMascarpone
- 1lžičkaVanilková pasta
- 1lžíceCukr moučkový
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 125mililitrůCréme fraiche
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
480 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na čtvrtky nakrájené jahody dáme do mísy, pokapeme je vanilkovou vodkou, mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme asi 20 minut marinovat.
- 2Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Máslo by mělo být tolik, aby pokrylo všechny drobečky.
- 3V další míse prošleháme crème fraîche a mascarpone, do směsi vešleháme moučkový cukr a vanilkovou pastu. Krémem naplníme cukrářský zdobicí sáček s kulatou trubičkou. Na dno každé ze šesti malých sklenic ( pohárů ) dáme lžičku sušenkového základu. Cukrářským sáčkem na ni naneseme malé množství krému a na krém lžičku nakrájených marinovaných jahod. (pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme krém nanášet lžičkou. Takto střídáme vrstvy, dokud sklenice nenaplníme. Uložíme je do chladničky.
- 4Ušleháme tuhou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou ve tvaru hvězdičky dezerty ozdobíme. Můžeme dozdobit čokoládovým sypáním, ještě jednou vychladíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.