Cheesecake "kamenitá cesta"
75 min.
Ingredience
- 300gramůOreo sušenky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 320gramůčokoládový smetanový sýr
- 250gramůMascarpone
- 1lžičkaVanilková pasta
- 100gramůCukr krupice
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůBonbony fudge
- 80gramůOřechy Kešu
- 100gramůTřešně kandované
- 40gramůMinibonbony marshmallow
- 100gramůMedové křupinky v čokoládě
- 100gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Sušenkovou drť nasypeme do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce do dna a boků kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené tukem a vyložené pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky 3 - 4 cm tak, aby do něj šla upravit náplň.
- 2Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy dáme čokoládový smetanový sýr, mascarpone, krupicový cukr a lžičku vanilkové pasty. Vše důkladně prošleháme dohladka.
- 3Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme smetanu ke šlehání, postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou, ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze změklé želatiny a plátky rozpustíme v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili kousky želatiny, která se nerozpustila a vlijeme do krému s čokoládovým smetanovým sýrem. Přidáme kousky bonbonů fudge, důkladně promícháme a takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny ztuhnout, ideálně přes celou noc.
- 4Když je cheesecake ztuhlý, dáme se do zdobení. Dezert posypeme kešú ořechy v medu, medovými čokoládovými křupinkami ( např. Maltesers ), půlkami kandovaných třešní a bonbony marshmallow. Rozehřejeme tmavou čokoládu v žáruvzdorné misce nad párou a pak jí nakapeme na ořechy a bonbony. Znovu dáme do chladničky dokud čokoláda neztuhne. Po nakrájení získáme 12 porcí velmi sytého dezertu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.