Cheesecake s banány v karamelu I

215 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 170 °C.
  • 2
    Rozmixujeme celozrnné sušenky a sušené banánové lupínky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme se 115 ti gramy rozehřátého másla. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno formy ( kulatá dortová otevírací forma o průměru 23 cm ) kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Formu obalíme potravinářskou folií a vložíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou. Voda nesmí natéct do formy ani z pekáče přetékat.
  • 3
    Připravíme náplň. 2 zralé banány citronovou šťávu z jednoho citronu nahladko rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou.
  • 4
    Prošleháme smetanový sýr a ricottu ve velké míse. Přidáme čtyři vejce, karamelové kondenzované mléko, vanilkovou pastu, skořici a banánové pyré, znovu prošleháme.
  • 5
    N8plň upravíme na sušenkový základ a formu v pekáči s vodou dáme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud náplň kromě malého místa ve středu neztuhne. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou koláč uvolníme od ráfku, aby nepopraskal. Necháme zcela vychladnout ve formě a uložíme ho alespoň na 3 hodiny do chladničky.
  • 6
    Na suché pánvi za stálého míchání opražíme mandle dozlatova a na talíři je necháme vychladnout.
  • 7
    Na velké pánvi rozehřejeme za stálého míchání 50 gramů krupicového cukru a 30 gramů másla. Když začne cukr karamelizovat, přidáme 4 na kolečka nakrájené banány a v karamelu je obalíme. Odstavíme pánev a na banány vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu. Takto připravené banány upravíme na cheesecake, okraj posypeme praženými mandlovými lupínky, pokrájíme na 12 porcí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.