Cheesecake s bonbony marschmallow
90 min.
Ingredience
- 140gramůOreo sušenky
- 140gramůCelozrnné sušenky
- 6kusůTeacake v čokoládě
- 100gramůMáslo čerstvé
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 250gramůMascarpone
- 50gramůCukr krupice
- 1lžičkaVanilková pasta
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůBonbony marshmallow
- 300gramůSýr krémový
- 200gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
36 g
Sacharidy
15 g
Cukr
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme sušenky Oreo, celozrnné sušenky a teacaky, dáme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno a stěnu kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Základ by měl dosahovat do výšky asi 3 - 4 cm tak, aby zbylo dost místa pro náplň. Prstem vymodelujeme na horním okraji vlnky.
- 2Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
- 3Nahladko prošleháme ve velké míse mascarpone, smetanový sýr, 50 gramů krupicového cukru a lžičku vanilkové pasty.
- 4Nalijeme smetanu ke šlehání do misky ze žáruvzdorného materiálu, postavené na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohřejeme. vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky vložíme do teplé smetany a mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a čokoládovou smetanu vešleháme do vanilkového krému. Prošleháme náplň nahladko a upravíme ji na sušenkový základ ve formě, formu uložíme do chladničky ztuhnout alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
- 5Než budeme podávat, předehřejeme gril. Rozpůlíme bonbony marshmallow a těsně vedle sebe je vyskládáme na cheesecake, který pak na několik minut vložíme pod gril. Když začnou bonbony na povrchu karamelizovat, dezert vyjmeme. Při příliš dlouhém zahřívání by se bonbony roztekly a po odstranění ráfku by stékaly po sušenkovém základu, což sice dobře chutná, ale není to pěkné na pohled. Uvolníme sušenkový základ od ráfku, vyjmeme cheesecake z formy a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.