Cheesecake s čokoládovou tyčinkou
130 min.
Ingredience
- 250gramůKaramelové sušenky Speculoos
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Ricotta
- 1lžíceCitronová kůra
- 4kusyVejce slepičí
- 180gramůčokoládová tyčinka Daim
- 225gramůCréme fraiche
- 400gramůSýr krémový
- 400gramůSalko
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
57 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C. Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus , nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové otevírací formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
- 2Připravíme náplň. Prošleháme smetanový sýr s ricottou a sbíranou smetanou ( nebo crème fraîche ) ve velké míse. Přidáme kondenzované mléko, vejce a najemno nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a znovu prošleháme nahladko. Přimícháme dvě třetiny nakrájené tyčinky Daim nebo Heath tak, aby se kousky ve hmotě rozmístily rovnoměrně. Takto připravenou náplň naneseme na sušenkový základ.
- 3Formu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 minut, pak dort posypeme zbytkem kousků tyčinky Daim nebo Heath. Během první fáze pečení se na povrchu náplně utvořila vrstva, která kousky tyčinky udrží. Pečeme dalších 40 - 50 minut, náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Necháme zcela vychladnout, před servítováním by měl být v chladničce alespoň tři hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.