Cheesecake s čokoládovou tyčinkou

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
57 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 170 °C. Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus , nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové otevírací formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
  • 2
    Připravíme náplň. Prošleháme smetanový sýr s ricottou a sbíranou smetanou ( nebo crème fraîche ) ve velké míse. Přidáme kondenzované mléko, vejce a najemno nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a znovu prošleháme nahladko. Přimícháme dvě třetiny nakrájené tyčinky Daim nebo Heath tak, aby se kousky ve hmotě rozmístily rovnoměrně. Takto připravenou náplň naneseme na sušenkový základ.
  • 3
    Formu vložíme do předehřáté trouby, pečeme 10 minut, pak dort posypeme zbytkem kousků tyčinky Daim nebo Heath. Během první fáze pečení se na povrchu náplně utvořila vrstva, která kousky tyčinky udrží. Pečeme dalších 40 - 50 minut, náplň by měla být ztuhlá až na malé místo uprostřed. Necháme zcela vychladnout, před servítováním by měl být v chladničce alespoň tři hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.