Cheesecake s mátovou kůrou

80 min.

Ingredience

    • 180gramůOvesné sušenky čokoládové
    • 60gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůČokoláda bílá
    • 250gramůMascarpone
    • 2lžičkyMátová příchuť
    • 5kusůPeprmintová cukrová hůlka
    • 1lžičkaTresť vanilková
    • 1litrVoda pitná
    • 250mililitrůCréme fraiche
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
42 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Začneme přípravou sušenkovým základem. Rozmixujeme čokoládové ovesné sušenky ( např. Hobnobs ), nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem.
  • 2
    Příprava náplně. Rozehřejeme 100 g bílé čokolády v žáruvzdorné misce, kterou postavíme na rendlík s vroucí vodou. Pak misku odstavíme a necháme vychladnout, ale čokoláda nesmí ztuhnout. Prošleháme v míse mascarpone a crème fraîche. Vmícháme zchladlou bílou čokoládu a vanilkovou a mátovou příchuť. Čokoláda musí být při přilévání opravdu chladná, jinak začne v náplni hrudkovatět. Hotovou náplň naneseme na sušenkový základ a uhladíme povrch. Alespoň na 3 hodiny necháme v chladničce ztuhnout.
  • 3
    Příprava mátové kůry. 150 gramů bílé čokolády rozehřejeme v žáruvzdorné misce postavené na rendlík s vroucí vodou. Odstavíme a do čokolády vmícháme lžičku mátové příchuti. Čokoládu v tenké vrstvě nalijeme na silikonovou podložku nebo na pečicí papír. Rozdrtíme válečkem cukrové hůlky - candy cane v plastovém sáčku a drťí posypeme bílou čokoládu. Necháme v chladničce ztuhnout.
  • 4
    Až před podáváním vyjmeme cheesecake z formy a dáme ho na tác. Nakrájíme ostrým nožem mátovou kůru na dlouhé kousky a ozdobíme jimi koláč. Po naporcování získáme 12 dílů fantastického dezertu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.