Cheesecake s piniovými oříšky
140 min.
Ingredience
- 200gramůCelozrnné sušenky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 160gramůOříšky piniové
- 2kusyCitrony
- 1kusLimetka
- 90mililitrůMed včelí
- 50gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 600mililitrůCréme fraiche
- 600gramůSýr krémový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Rozmixujeme sušenky, nebo je vložíme do plastového sáčku a rozdrtíme je válečkem na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem a piniovými oříšky. Sušenkový základ natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme před tím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme formu potravinářskou folií a postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda při zahřátí nepřetekla do formy, ani nevytékala z pekáče.
- 3Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche, čerstvě vymačkanou šťávu a kůru ze dvou citronů a jedné limety. Vše důkladně prošleháme, přidáme 60 ml tekutého medu ( nebo více, podle chuti ), cukr a vejce, znovu šleháme a nakonec vmícháme hladkou mouku. Hotovou náplň upravíme na sušenkový základ a formu ve vodní lázni dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 - 75 minut do zlatohněda. Dezert musí být ztuhlý kromě malého místa uprostřed. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou uvolníme náplň od ráfku, aby nepopraskala. Necháme vychladnout ve formě a a pak přeneseme do chladničky alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc.
- 4Na suché pánvi dozlatova opražíme 60 gramů piniových oříšků a před podáváním je nasypeme na cheesecake. Pokapeme ořátým medem ( 3 lžíce ), nakrájíme na 12 porcí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.