Cheesecake s popcornem
105 min.
Ingredience
- 80gramůCelozrnné sušenky
- 100gramůPopcorn
- 95gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMascarpone
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaVanilková pasta
- 25gramůCukr krupice
- 25gramůCukr muscovado
- 80mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůSýr krémový
- 200gramůSalko
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
10 g
Cukr
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Celozrnné sušenky a 50 gramů popcornu ( ideální je popcorn s tofé polevou )rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Drobečky vsypeme do mísy a smícháme je se 70 ti gramy rozehřátého másla. Formu na pečení 12 ti malých cheesecake ( muffinů )o průměru 5 cm vytřeme máslem a do každé prohlubně ve formě dáme lžíci směsi, kterou pevně přitlačíme. Zbytek směsi odložíme na posypání.
- 3Do velké mísy dáme mascarpone a smetanový sýr, prošleháme. Přidáme vejce, kondenzované mléko, vanilkovou pastu nebo příchuť a znovu dohladka prošleháme. Náplň rozdělíme do 12 ti prohlubní formy tak, aby byly téměř plné. ( Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň, záleží na velikosti formy ). Každý dortík posypeme trochou odložené sušenkové směsi s popcornem a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut tak, aby ztuhly kromě malého místa uprostřed. Necháme je vychladnout, vyklopíme z formy a na několik hodin je uložíme do chladničky.
- 4Příprava sladké omáčky. 25 gramů krupicového, 25 gramů cukru muscovado a 25 gramů másla dáme do rendlíku a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu ke šlehání a ohříváme dál, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.
- 5Dortíky dáme do košíčků na muffiny, nebo volně na tác. Každý cheesecake polijeme trochou sladké omáčky a posypeme popcornem. Omáčku, která nám zbyla, nabízíme ve džbánku na přelití.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.