Cheesecake s rumem a rozinkami

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
463 mg
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat.
  • 2
    Druhý den rozehřejeme troubu na 170 °C.
  • 3
    Celozrnné čokoládové sušenky nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem ( 75 g . Máslem vytřeme formu na pečení 12 ti malých cheesecake/muffinů a do každé prohlubně ve formě natlačíme lžíci sušenkové směsi.
  • 4
    Prošleháme ricottu a smetanový sýr ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, tmavě hnědý i bílý krupicový cukr, polovinu v rumu namočených rozinek a dvě lžíce rumu ve kterém se přes noc máčely, znovu prošleháme dohladka.
  • 5
    Rozdělíme náplň do prohlubní na sušenkový základ tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubně, protože zahříváním se zvětší objem. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.
  • 6
    Vložíme formu do rozehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud neztuhnou, kromě malých měkkých míst uprostřed. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky.
  • 7
    Připravíme rumovou omáčku. 100 g krupicového cukru a 100 g másla zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 160 g smetany ke šlehání a pár minut povaříme. Odstavíme rendlík a vmícháme zbývající rum a rozinky. Hotovou omáčku necháme vychladnout.
  • 8
    Rumovou omáčku dáme do konvičky na mléko aby si ji každý mohl vychlazené cheesecaky přelít podle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.