Cheesecake s rumem a rozinkami
95 min.
Ingredience
- 150gramůHrozinky
- 250mililitrůRum
- 250gramůSýr Ricotta
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCukr třtinový
- 60gramůCukr krupice
- 150gramůCelozrnné sušenky
- 175gramůMáslo čerstvé
- 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůSýr krémový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
463 mg
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Přípravu tohoto receptu musíme začít den před samotným pečením. Směs rozinek ( zlaté, korintky, sultánky )dáme do misky s rumem ( kořeněný rum, nebo obyčejný tmavý ) a necháme je přes noc nabobtnat.
- 2Druhý den rozehřejeme troubu na 170 °C.
- 3Celozrnné čokoládové sušenky nebo grahamové krekry rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem ( 75 g . Máslem vytřeme formu na pečení 12 ti malých cheesecake/muffinů a do každé prohlubně ve formě natlačíme lžíci sušenkové směsi.
- 4Prošleháme ricottu a smetanový sýr ve velké míse. Přidáme dvě malá vejce, tmavě hnědý i bílý krupicový cukr, polovinu v rumu namočených rozinek a dvě lžíce rumu ve kterém se přes noc máčely, znovu prošleháme dohladka.
- 5Rozdělíme náplň do prohlubní na sušenkový základ tak, aby nedosahovala až k okraji prohlubně, protože zahříváním se zvětší objem. Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň.
- 6Vložíme formu do rozehřáté trouby a pečeme 20 - 25 minut, dokud neztuhnou, kromě malých měkkých míst uprostřed. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky.
- 7Připravíme rumovou omáčku. 100 g krupicového cukru a 100 g másla zahříváme v rendlíku, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 160 g smetany ke šlehání a pár minut povaříme. Odstavíme rendlík a vmícháme zbývající rum a rozinky. Hotovou omáčku necháme vychladnout.
- 8Rumovou omáčku dáme do konvičky na mléko aby si ji každý mohl vychlazené cheesecaky přelít podle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.