Cheesecakové bonbony
95 min.
Ingredience
- 55gramůMáslo čerstvé
- 55gramůCukr krupice
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPomeranče
- 2lžíceCukr moučkový
- 170gramůMascarpone
- 1lžičkaVanilková pasta
- 24kusůCukrové květy
- 1kusVejce slepičí
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 170mililitrůCréme fraiche
- 400gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
61 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
7 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Začneme přípravou základu. Utřeme ve velké míse máslo s krupicovým cukrem do pěny, vmícháme vejce a znovu třeme. Přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem a polovinou množství nastrouhané kůry z jednoho pomeranče. Ještě chvíli třeme. Do formy na pečení minibrownies s 24 prohlubněmi, kterou jsme vytřeli tukem, dáme lžičku těsta ( můžeme použít i cukrářský sáček ). Nedáváme příliš mnoho těsta, v prohlubních musí zůstat místo pro náplň. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 - 12 minut. Těsto musí zůstat na dotek pružné, po zmáčknutí se musí vrátit do původního tvaru.
- 3Příprava sirupu na pokapání. Do rendlíku vymačkáme šťávu z jednoho pomeranče a lžíci moučkového cukru, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Trochou sirupu pokapeme základ ve formě. Necháme vychladnout a upečené těsto stlačíme, abychom připravili v prohlubních místo pro náplň.
- 4A pustíme se do náplně. V míse dohladka prošleháme mascarpone, crème fraîche, lžíci moučkového cukru, vanilkovou pastu a druhou polovinu pomerančové kůry. Po důkladném prošlehání náplň naneseme na základ v prohlubních tak, aby dosahovala až po jejich okraj, povrch uhladíme. Formu dáme asi na 30 minut do mrazničky a necháme dezerty ztuhnout.
- 5Do misky ze žáruvzdorného materiálu dáme 400 gramů tmavé ochucené čokolády ( záleží na nás, jakou příchuť zvolíme, v naší verzi receptu třeba čokoládu s pomerančovou příchutí ), misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí. Ztuhlé cheesecake jeden po druhém namáčíme v rozehřáté čokoládě. Pokládáme je na mřížku postavenou na alobal, na který odkapává nadbytečná čokoláda. Ještě před tím, než čokoláda ztuhne, zatlačíme do ní cukrové květy - na každý bonbon jeden květ. Na studených bonbonech, vyjmutých z mrazničky, bude čokoláda rychle tuhnout, proto si s přichycením květů pospíšíme, nebo k přilepení použijeme ještě trochu rozehřáté čokolády. Jednotlivě vložíme bonbony do papírových košíčků a uložíme je do chladničky. Bonbony podáváme vychlazené, ale ne zmražené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.