Cheesecakové řezy s drobným ovocem
95 min.
Ingredience
- 120gramůCelozrnné sušenky
- 70gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůVoda pitná
- 75gramůCukr krupice
- 250gramůMascarpone
- 250gramůLesní směs
- 300gramůLesní plody - mražené
- 250gramůCréme fraiche
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
750 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.
- 2Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs zadní stranou lžíce natlačíme do dna prohlubní silikonové formy na 12 řezů 8x3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Pak necháme úplně vychladnout.
- 3Zmrazené drobné ovoce ( 300 g )a cukr dáme do rendlíku s 60 ml vody, vaříme, dokud směs nezhoustne a stane se sirupovitou. Po ochutnání můžeme ještě přisladit dle chuti. Směs přecedíme, abychom se zbavili semínek a necháme zcela vychladnout. ( Můžeme několik lžic odložit na pokapání dezertu před podáváním, viz poznámka ).
- 4Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse, do hmoty zapracujeme připravený ovocný protlak. Ochutnáme a můžeme přisladit krupicovým cukrem. Náplň upravíme na sušenkové základy řezů ve formě a formu vložíme do mrazničky. Řezy necháme ztuhnout, vyjmeme je z prohlubní ve formě, položíme je na talířky a počkáme až rozmrznou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.