Cheesecaky crème brûlée
70 min.
Ingredience
- 120gramůKaramelové sušenky Speculoos
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
- 250gramůMascarpone
- 70gramůCukr krupice
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaVanilková pasta
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Cukr
9 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus )nebo je vložíme do plastovému sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Osm cukrářských kroužků o průměru 6 cm postavíme na pečicí plech a sušenkový základ do nich rozdělíme. Přitlačíme zadní stranou lžíce.
- 2Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
- 3Do velké mísy dáme mascarpone a cukr ( 60 g ), ušleháme do pěny. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou vlijeme smetanu ke šlehání s vanilkovou pastou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky dáme za stálého míchání rozpustit do teplé ochucené smetany. Smetanu se želatinou přecedíme do krému s mascarpone, odstraníme kousky nerozpuštěné želatiny, prošleháme. Hotovou náplň rozdělíme na sušenkový základ v cukrářských kroužcích. Kroužky necháme ztuhnout v chladničce minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.
- 4Uvolníme dortíky z cukrářských kroužků a vyjmeme. Na 20 minut je uložíme do mrazničky, aby se zpevnily. Poté posypeme každý cheesecake tenkou vrstvou krupicového cukru a mírně ho zahříváme flambovací pistolí dokud nezkaramelizuje. Musíme pracovat opatrně, aby se cheesecake nepřehřály a náplň se neroztekla. Dortíky by při podávání měly mít pokojovou teplotu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.