Cheesecaky s florentinkami
110 min.
Ingredience
- 15kusůTřešně kandované
- 100gramůHrozinky
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaVanilková pasta
- 250gramůSýr Ricotta
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMandle plátky
- 250gramůSýr krémový
- 280mililitrůSalko
- 80gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
469 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Začneme přípravou florentinek. Nakrájíme kandované třešně na čtvrtky a spolu s rozinkami a mandlemi je dáme do mísy. Přimícháme prosetou mouku a kondenzované mléko, máslo, vanilkovou pastu a skořici. Na dva velké plechy vytřené tukem a vyložené pečicím papírem rozložíme 24 placiček - florentinek ( průměr by měl přibližne odpovídat průměru prohlubní ve formě ). plechy dáme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova, asi 8 - 12 minut. Necháme na plechu vychladnout a troubu nevypínáme.
- 3Do velké mísy vložíme smetanový sýr, ricottu a kondenzované mléko a vše prošleháme. Pak postupně po jednom vešleháme vejce.
- 4Pečlivě vybereme 12 nejpovedenějších florentinek, které budou tvořit vrchní vrstvu cheesecake. Zbývajících 12 vložíme do prohlubní ve formě ( forma na pečení na 12 malých cheesecake/muffinů, vytřená tukem ). Pokud jsou florentinky příliš velké, rozlámeme je na kousky a natlačíme na dno prohlubní. Na ně pak upravíme náplň. Pravděpodobně nám trochu náplně zbude, protože prohlubně nemusejí být zcela vyplněné. Vložíme do trouby a v předehřáté troubě pečeme 20-25 minut, dokud není povrch ztuhlý až na malé místo uprostřed. Vyjmeme formu z trouby a necháme vystydnout.
- 5Když jsou cheesecake vychladlé, uvolníme je nožem s kulatou špičkou od formy a přeložíme je na tác. Každý kousek na povrchu potřeme rozehřátou čokoládou a na čokoládu přiložíme odloženou "vrchní" florentinku. Ozdobíme tenkými linkami ze zbývající rozehřáté čokolády. Před servírováním necháme dortíky ztuhnout v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.