Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody
40 min.
Ingredience
- Krém z růžové vody
- 30gramůCukr krupice
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaRůžová voda
- 1lžičkaPistácie
- 0,5kusVanilkový lusk
- 0,5litrMléko plnotučné
- Oříškový pudink
- 150gramůOřechy vlašské
- 30gramůCukr krupice
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme mleté oříšky, cukr a mouku. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání zvolna zahříváme. Vaříme, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme krém. Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk rozřízneme, dřeň vyškrábneme a společně s luskem přidáme do hrnce. V trošce mléka rozmícháme cukr se solamylem a rovněž přidáme do hrnce. Vše pozvolna zahříváme, ale nevaříme. Žloutek rozkvedláme metličkou a po lžících k němu přiléváme horké mléko. Tuto směs poté rozmícháme do zbytku mléka v hrnci. Zahříváme za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustý krém. Nesmíme ho vařit, aby se žloutek nesrazil.
- 3Hrnec odstavíme z ohně a dáme do ledové vodní lázně. Za stálého míchání zprudka zchladíme. Vyjmeme vanilkový lusk a přidáme růžovou vodu. Krémeme pokapeme připravený pudink, zakryjeme fólií a necháme 3-4 h. vychladit v lednici.
- 4Před podáváním puding dozdobíme nasekanými pistáciemi a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.