Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody

40 min.
Tunisko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nasypeme mleté oříšky, cukr a mouku. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání zvolna zahříváme. Vaříme, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím připravíme krém. Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk rozřízneme, dřeň vyškrábneme a společně s luskem přidáme do hrnce. V trošce mléka rozmícháme cukr se solamylem a rovněž přidáme do hrnce. Vše pozvolna zahříváme, ale nevaříme. Žloutek rozkvedláme metličkou a po lžících k němu přiléváme horké mléko. Tuto směs poté rozmícháme do zbytku mléka v hrnci. Zahříváme za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustý krém. Nesmíme ho vařit, aby se žloutek nesrazil.
  • 3
    Hrnec odstavíme z ohně a dáme do ledové vodní lázně. Za stálého míchání zprudka zchladíme. Vyjmeme vanilkový lusk a přidáme růžovou vodu. Krémeme pokapeme připravený pudink, zakryjeme fólií a necháme 3-4 h. vychladit v lednici.
  • 4
    Před podáváním puding dozdobíme nasekanými pistáciemi a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.