Chléb bez droždí

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vápník
2 g
Železo
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.
  • 2
    Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.
  • 3
    Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.
  • 4
    Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.