Chléb bez droždí
90 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkySoda jedlá
- 285mililitrůMléko - podmáslí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vápník
2 g
Železo
9 mg
Postup přípravy
- 1Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v míse, pak přidáme máslo a důkladně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily. Přilijeme podmáslí a mícháme, až se vytvoří hladké těsto. Pak ještě těsto hněteme alespoň 1 minutu.
- 2Z pečicí nádoby z domácí pekárny odstraníme hnětací lopatky a vložíme do ní těsto, ve kterém uděláme podélný hluboký řez.
- 3Nádobu vložíme do pekárny, nastavíme na program pečení a zapneme.
- 4Chléb přibližně po hodině zkontrolujeme - měl by být nakynutý a mít zlatohnědou barvu.
- 5Po upečení přístroj vypneme, pečicí nádobu vyjmeme, chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.