Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu

60 min.
Evropa

Ingredience

  • Kvásek
    • 0,5decilitrVoda pitná
    • 15gramůDroždí
    • 1lžičkaCukr krupice
  • Na potírání chleba
    • 0,5decilitrVoda pitná
  • Na vytření formy
    • 2lžíceSádlo škvařené
  • Těsto
    • 400gramůSměs Promix UNI komfort
    • 4decilitryMléko - podmáslí
    • 1lžíceOcet vinný
    • 2gramySádlo škvařené
    • 1lžičkaKmín celý
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaChlebové koření hrubě mleté bio
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
296 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě.
  • 3
    Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
  • 4
    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.