Chléb bramborový kmínový

110 min.
Slovensko

Ingredience

    • 1000gramůMouka pšeničná hladká
    • 300gramůBrambory vařené
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 10mililitrůOcet vinný
    • 30gramůKmín celý
    • 50gramůDroždí
    • 1špetkaCukr moučkový
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
    • 10gramůSůl
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
421 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnku nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme 70 gramů mouky, droždí a špetku cukru. V teple necháme vyběhnout kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozmačkané vařené brambory, sůl, kmín, přilijeme zbytek vody, ocet, kvásek a zpracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme kynout půl hodiny. Nyní vytvoříme z těsta podlouhlý bochník. Plech posypeme hrubou moukou, položíme na něj bochník a necháme ještě chvíli dokynout. Chléb potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Do trouby přidáme plecháček s vodou a pečeme zvolna asi hodinu. Občas chléb potřeme vodou.
  • 3
    Upečený chléb necháme vychladnout a potom krájíme na krajíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.