Chléb bramborový kmínový
110 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůBrambory vařené
- 600mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůOcet vinný
- 30gramůKmín celý
- 50gramůDroždí
- 1špetkaCukr moučkový
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
2 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
1 g
Cukr
421 mg
Postup přípravy
- 1Do většího hrnku nalijeme 200 ml vlažné vody, přidáme 70 gramů mouky, droždí a špetku cukru. V teple necháme vyběhnout kvásek.
- 2Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozmačkané vařené brambory, sůl, kmín, přilijeme zbytek vody, ocet, kvásek a zpracujeme těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme kynout půl hodiny. Nyní vytvoříme z těsta podlouhlý bochník. Plech posypeme hrubou moukou, položíme na něj bochník a necháme ještě chvíli dokynout. Chléb potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Do trouby přidáme plecháček s vodou a pečeme zvolna asi hodinu. Občas chléb potřeme vodou.
- 3Upečený chléb necháme vychladnout a potom krájíme na krajíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.