Chléb celozrnný
90 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 100gramůMouka žitná celozrnná
- 40gramůDroždí
- 20gramůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 180mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnku nalijeme trochu vlažné vody, přisypeme rozdrobené droždí, špetku mouky a necháme v teple vzejít kvásek.
- 2Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, promícháme, přilijeme kvásek, zbytek vlažné vody, olej a vypracujeme hladké chlebové těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme bochník a necháme ještě 1 hodinu kynout.
- 3Plech vysteleme papírem na pečení, na něj položíme bochník chleba, vložíme do silně vyhřáté trouby a necháme pár minut péct. Nyní teplotu snížíme na 180°C, povrch chleba potřeme vodou a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.