Chléb celozrnný

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
231 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku nalijeme trochu vlažné vody, přisypeme rozdrobené droždí, špetku mouky a necháme v teple vzejít kvásek.
  • 2
    Do mísy nasypeme obě mouky, sůl, promícháme, přilijeme kvásek, zbytek vlažné vody, olej a vypracujeme hladké chlebové těsto. Necháme v teple vykynout. Těsto důkladně prohněteme, vytvarujeme bochník a necháme ještě 1 hodinu kynout.
  • 3
    Plech vysteleme papírem na pečení, na něj položíme bochník chleba, vložíme do silně vyhřáté trouby a necháme pár minut péct. Nyní teplotu snížíme na 180°C, povrch chleba potřeme vodou a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.