Chléb cottage
90 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
1 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Vápník
22 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme ve vodě rozpustit, přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout.
- 2Do těsta přidáme dalších 100ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu.
- 3Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde je minimálně 5 minut hněteme. Poté opět vložíme do mísy a necháme hodinu a půl kynout.
- 4Z těsta vytvoříme tvar cottage chleba, dáme na plech a přehodíme přes něj utěrku. Necháme dalších 45 minut kynout.
- 5Vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a pečeme cca 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.